Petrovac u Septembru

Petrovac u Septembru

Ponudite jednom prijatelju kartu za Las Vegas i biće vam zahvalan do kraja života. Ponudite drugom prijatelju isto, a on će vas u čudu gledati.
Ono šta jednu osobu privlači, ono šta ona priželjkuje i čemu se nada, je isto što druga osoba zaobilazi u širokom luku. Neko na odmor odlazi radi noćnog života i dnevnih žurki. Drugi će radije provesti odmor na nekim destinacijama koje su manje posjećene, ali zato okruženi prirodom, čistinom, svježim vazduhom.

Gdje tu spada Petrovac, crnogorsko primorje uopšte? Pa negdje između, zavisi kad dolazite. Tokom druge polovine jula i prve polovine avgusta je špica sezone. Tada vas očekuje užurbana ljetnja atmosfera, mnogo ljudi, gužva, sve što vole mladi. :) U septembru će vas dočekati drugačija atmosfera. Sve je makar za stepen niže. Temperatura, broj gostiju, cijene, a opet sve ostalo je tu.

U nastavku vam pišemo o ključnim razlikama, a vi odlučite jeste li više osoba za avgust ili septembar.

pogled ptc

4 velike razlike između odmora u avgustu i septembru

Ima li vrućine?

Učestalo pitanje svakog ljeta u Crnoj Gori. Odgovor koji ćete dobiti u avgustu, drugačiji je od onog iz septembra. Evo podataka:

U Petrovcu, temperatura u avgustu 2018. godine se kretala od 29 do 35 stepeni Celzijusovih. Veoma toplo, ali ovog ljeta smo ipak “počašćeni” nižim temperaturama, koje inače idu i preko 40 stepeni Celzijusovih.

Predviđena temperatura za septembar 2018. godine će se kretati od 21 do 29 stepeni Celzijusovih. Za mnoge idealna temperatura. Dovoljno toplo za plažu, kratke rukave, dok su večeri prijatno svježe za miran san i kvalitetan odmor.

Ima li gužve?

Drugo učestalo pitanje se odnosi na broj turista koji borave u Crnoj Gori. I još jednom razlika je velika uporedimo li podatke za avgust 2017. godine i septembar iste godine.

581.000 posjeta u hotelima i privatnom smještaju tokom mjeseca avgusta 2017. godine. Sa druge strane 216.000 posjeta u hotelima i privatnom smještaju tokom septembra iste godine.

ulica ptc

Ima li gužve 2 ?

“Druga gužva” je ona u hotelima. Poučeni prethodnim pokazateljima, naslućujete odnos?

Ukoliko tražite smještaj na veb sajtu Booking.com za tročlanu porodicu tokom jedne sedmice u avgustu, možete (kao mi) naići na 85% popunjenosti i svega 58 ponuda. Za istu pretragu u septembru dobili smo 231 ponudu!

Šta zaključujemo?

Zaključujemo ono što je karakteristično za sve prethodne ljetnje turističke sezone u Petrovcu i Crnoj Gori uopšte.

“Avgust je mjesec za one koji žele da “žive gužvu”, vrelinu i ljetnje izlaske u primorskim gradovima. Septembar je mjesec za one koje žele da se odmore, fizički i umno.”

U septembru su temperature niže, zato možete više vremena provoditi vani, u šetnji, na plažama, bez straha da ćete “izgoriti” na suncu i biti ošamućeni. Temperatura je idelana, što posebno znači ukoliko dolazite sa djecom.
Manje gužve u gradu, na putevima, znače manje stresa u septembru, više vremena za odmor kakav ste planirali. Manje gužve u hotelima znače više ponuda po povoljnijim cijenama, pa finansijski možete priuštiti duži odmor u kvalitetnom smještaju.

grad ptc

Postoji predrasuda da je septembar mjesec za dvije grupe turista: porodice sa malom djecom i osobe u zrelim godinama.
Ova predrasuda je donekle tačna, ali nije isključiva prema ostalima, jer ne zaboravite da u septembru i dalje možete otići na rafting Tarom, jedrenje Jadranskim morem, obilaženje Žabljačkih jezera itd. Dakle, aktivan odmor je i dalje u ponudi ukoliko ga vi želite.

 

Tako stoje stvari u septembru.
A kako stoje stvari kod vas? Planirate li odmor, imate li neke nedoumice? Pišite nam putem mail-a i na društvenim mrežama.

FaLang translation system by Faboba