Vodič o Crnoj Gori 2018!

Vodič o Crnoj Gori 2018!

Petrovac u septembru

Ako zakasnite na ljetnji odmor ili ste neko ko voli da izbjegne ljetnje gužve kakve su po pravilu u svim popularnijim turističkim mjestima. Naš članak o Petrovcu u septembru će vam približiti atmosferu u ovom mjesecu koji spada u tzv. post sezonu. Bavimo se razlikama u odnosu na avgust i to po temperaturi, gužvi na ulicama, popunjenosti smještaja. Članak nakon kojeg ćete brzo odlučiti da li ste osoba za odmor u špicu sezone ili kada se gužve smanje.

Ekskurzije Crnom Gorom

Znamo da mnogi od vas planiraju da posjete što više gradova, jezera, planina, plaža, tokom odmora u Crnoj Gori. Zato smo specijalno za naše goste omogućili rezervaciju ekskurzija na recepciji hotela, i to uz saradnju sa našom partnerskom agencijom Medini.me. I tako, dok odmarate u Petrovcu, već sljedećeg dana možete splavariti Tarom, a sve što je potrebno je da na recepciji rezervišete vaše mjesto na ekskurziji.
Pisali smo o 4 posebno interesantne ekskurzije, koje će vas učiniti nestrpljivim.

shutterstock 717362407

Crnogorsko primorje

Od svih regija u Crnoj Gori, primorje je prvo među jednakima. Kako organizovati obilazak Crnogorskog primorja u sopstvenoj režiji? Koliko će vam vremena biti potrebno? Koji je grad najbolji bazni grad za obilazak svih lokacija na crnogorskom primorju? Za koje prevozno sredstvo se odlučiti?
Mi smo prenijeli naše iskustvo, kako bi vaš aktivan odmor bio više aktivan, a manje stresan. Pročitajte detalje u blogu.

Kopakabana

Velika plaža u Ulcinju je poznata kao Kopakabana. Zbog svojih 12500 metra dužine i veoma sitnog pijeska, u narodnu je poznata kao replika poznate Brazilske plaže. Pisali smo o ovoj popularnoj plaži i šta možete očekivati.

Gospa od Škrpjela

Od svih priča u Crnoj Gori jedna je posebna. To je priča o vještačkom ostrvu Gospa od Škrpjela, Kako je nastalo ovo ostrvo i koje ga legende prate?
Ni mi nismo mogli da preskočimo ovu legendarnu priču i lokaciju u Boki Kotorskoj pa vam prenosimo autentična predanja o ostrvu.

shutterstock 1050531344

Kotor

Ono što je Dubrovnik u Hrvatskoj to je Kotor u Crnoj Gori. Šta više, Kotor ima bogato istorijsko naslijeđe, a o tome najbolje govori katedrala u Starom Gradu. Naime, katedrala u Kotoru je 544 godina starija od katedrale Svetog Pavla u Londonu i 460 godina starija od bazilike Svetog Petra u Rimu. Šta još krije ovaj grad otkrili smo vam u našem blogu.

Nacionalni parkovi

Mnogi gosti dolaze u Crnu Goru prvenstveno zbog prirode. Zato smo posebnu pažnju posvetili predstavljanju nacionalnih parkova. Pisali smo vam o nacionalnom parku Biogradska gora, jednoj od 3 preostale prašume u Evropi. Zatim o nacionalnom parku Lovćen i gradu Cetinju sa svojom kulturom i istorijom. Nismo preskočili možda i najpopularnije nacionalne parkove, Durmitor i Skadarsko jezero.

Perfekcija u Petrovcu

3 blog članka su nama posebno dragi. To su oni koji opisuju naš Petrovac. Zato vam predlažemo da se najprije upoznate sa Petrovcem, a onda vidite i koje su to lokacije u blizini grada, a itekako ih vrijedi posjetiti tokom ljetovanja u Petrovcu.

pogled ptc

Za kraj, ostavljamo vas sa učestalim pitanjima o Crnoj Gori. Brzo čitanje za sve vas koji se tek upoznajete sa našom zemljom. Koja je najduža plaža na crnogorskom primorju? Koje su najpopularnije rijeke u Crnoj Gori? Ima li Crna Gora nacionalne parkove?

Toliko puno pitanja, ali i toliko odgovora. :)

Pozdrav iz Petrovca!

FaLang translation system by Faboba