Perfekcija u Petrovcu

Zdravo dragi gosti! Naš porodični hotel Eleven sa 4 zvjezdice se nalazi u elitnom dijelu Petrovca. Ušuškan 100 godišnjim stablima maslina za one koji vole opuštajući odmor u mediteranskom ambijentu. Prelistajte naš web sajt i saznajte više Petrovcu, turističkim turama koje organizujemo i smještajem koji vam nudimo.

Rezerviši smještaj

O hotelu

Hotel ima 25 smještajnih jedinica, od čega 2 apartmana, 20 soba sa pogledom na more i stabla maslina, i 3 sobe sa pogledom na brda koja okružuju Petrovac.

Lokacijom smo htjeli da vam omogućimo intimu, ali ne po cijenu nepristupačnosti plaža, restorana i drugih lokacija. Zato je naš hotel „sakriven“ u mirnoj petrovačkoj ulici, a kad poželite ići u grad, na šetališe, na plaže, one su „dalekih“ 5 minuta hoda od vas. Zato su nas na veb sajtu Booking.com naročito pohvalili parovi i porodice koje žele mir, privatnost i pristupačnost, te nam dali prosječnu ocijenu od 9.6.

U okviru hotela, na raspolaganju vam stoji vinoteka, suvenirnica, besplatna i obezbijeđena garaža, agencija za jednodnevne izlete i rent a car, otvoreni bazen, lounge bar, restoran koji radi do ponoći, recepcija dostupna 24 časa, osoblje koje govori crnogorski, ruski, italijanski i engleski jezik. Tu su i usluge peglanja i pranja. Štaviše, vaše brige želimo da preuzmemo od samog dolaska u Crnu Goru, zato nudimo i transfere od i do aerodroma. Najkraće rečeno, jedino kada ćete morati da podignete prst je da bi dodirnuli lice i uvjerili se da ne sanjate.

Mi imamo sve ono što se podrazumijeva od modernog evropskog hotela, uz dva sastojka kojima se ne može svako pohvaliti: intimna atmosfera i porodično gostoprimstvo koje krasi crnogorsku tradiciju. Mi smo hotel Eleven u Petrovcu, a vi ste dobrodošli odakle god da nam dolazite!

O hotelu

O Petrovcu

Iako mali grad sa 1700 stanovnika, Petrovac nije mlad. Prvi stanovnici bili su Rimljani još u 3 vijeku, o čemu svjedoči rimski mozaik iz ovog vijeka, na kojem je prikazan bog sna – Hipnos. Izgleda da su i stari Rimljani prepoznali Petrovac kao odmaralište, predstavivši boga sna mozaikom. Boga, za kojeg mitologija kaže da se noću spušta na kopno i more i uspavljuje sva bića i oslobađa ih brige. Možda se pobrine i za vaš san, šta mislite?

Petrovačka tvrđava Castello je pristupačna, možete se popeti na njen vrh, iako joj to nije uvijek bila osnovna funkcija. Naime, kako su Petrovac i okolni krajevi bogati maslinama i grožđem, u tvrđavi su se čuvali vino i maslinovo ulje dok ih trgovački brodovi nisu odnosili u druge gradove.

Zanimljiva je i priča moreplovca koji je izgubio brod u bici sa olujnim morem, ali uspio da pronađe utočište na ostrvima ispred Petrovca. U pitanju su ostrva Katič i Sveta Neđelja na kojem je moreplovac iz ove priče sagradio crkvu kao poklon i znak zahvalnosti ostrvu koje ga je spasilo. Danas, popularno je otići na ostrvo i zvoniti crkvenim zvonom za sreću. Prije nego se zaputite na ostrva, upoznajte Gradsku plaža duga 600 metara i prepoznatljiva po svom crvenom pijesku, i plaža Lučice u uvali iza brda. Opasana je borovom šumom i strmim liticama pa svojom okolinom, mirisom i čistinom mora važi za jednu od naljepših plaža u Crnoj Gori.

O Petrovcu
FaLang translation system by Faboba