Eleven
  • Eleven 0
  • Eleven 1
  • Eleven 2
Promjeni / otkaži rezervaciju
Dolazak
Odlazak
Broj gostiju
Promo code

Broj gostiju

Odraslih
Djece
Potvrdite

Montenegro tura

Dobrodošli na Montenegro turui! Svoj put krećemo iz Petrovca.

Put vodi od Budve do Cetinja s pogledom na veličanstvenu Budvansku rivijeru. Sljedeće mjesto je Cetinje, kraljevska prijestonica Crne Gore i ponosni grad koji je u to vrijeme obilovao ambasadama i stranim reprezentativnim zgradama koje i danas preplavljuju Cetinje. Danas postoje muzeji, Palata kralja Nikole i manastir Cetinje u kojima se čuva relikvija - ruka svetog Jovana Krstitelja. Treba takođe posjetiti zgradu Biljarde koju je napravio Petar II Petrović Njegoš, u državne svrhe koja je svoje ime dobila po biljarskom bazenu u kojem je ovaj veliki filozof, pisac i državnik volio da igra.

S Cetinjskog puta vodi se prema NP Lovćen gdje je na samom vrhu ove planine izgrađen mauzolej Njegoša do kojeg vodi bezbroj stepeništa. Ovo je ujedno i jedna od najljepših vidikovaca odakle se pruža pogled na Crnogorsko primorje i kad je vrijeme vedro, možete vidjeti obalu Italije.

Ono što vas prvo čeka po dolasku u Njeguše, rodno mjesto dinastije Petrović, jeste gostoprimstvo lokalnih stanovnika. Uz obaveznu Njegušku pršutu i domaći sir ponudiće i medovinu, zdrav i neobičan napitak. Kuća u kojoj je rođen Njegoš je tipična kuća izgrađena od kamena i nezaobilazna je lokacija na ovom putovanju kroz istoriju. Čuvaju se uspomene i podsjećanja na tog izuzetnog čovjeka koji je dao remek-djelo kao i Gorski vijenac, koji su među vrhunskom svjetskom literaturom.

Uzak i vijugav put vodi nas u Kotor. Ovaj je put u stara vremena bila jedina veza Cetinja i primorja. Scenografija oduzima dah, a pauza za fotografiranje je obavezna. Pogled na Bokokotorski zaliv odozgo je nestvaran.

Nakon dolaska u Kotor potrebna vam je samo kamera kako biste se prisjetili ovog prekrasnog grada. Kotor je bio važna luka zbog razvoja trgovine. Sitnim kamenim ulicama odvest će vas do Katedrale svetog Trifona koja je jedna od najstarijih u ovom dijelu Europe.

Nakon razgledavanja Kotora, povratak u Petrovac.

Rezervišite još danas!

Popunite formu ispod.

Prijava za Newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.