Eleven
Petrovac u Septembru

Petrovac u Septembru

Promjeni / otkaži rezervaciju
Dolazak
Odlazak
Broj gostiju
Promo code

Broj gostiju

Odraslih
Djece
Potvrdite
Apr 22 2019

Petrovac u Septembru

Ponudite jednom prijatelju kartu za Las Vegas i biće vam zahvalan do kraja života. Ponudite drugom prijatelju isto, a on će vas u čudu gledati. Ono šta jednu osobu privlači, ono šta ona priželjkuje i čemu se nada, je isto što druga osoba zaobilazi u širokom luku. Neko na odmor odlazi radi noćnog života i dnevnih žurki. Drugi će radije provesti odmor na nekim destinacijama koje su manje posjećene, ali zato okruženi prirodom, čistinom, svježim vazduhom. Gdje tu spada Petrovac, crnogorsko primorje uopšte? Pa negdje između, zavisi kad dolazite. Tokom druge polovine jula i prve polovine avgusta je špica sezone. Tada vas očekuje užurbana ljetnja atmosfera, mnogo ljudi, gužva, sve što vole mladi. :) U septembru će vas dočekati drugačija atmosfera. Sve je makar za stepen niže. Temperatura, broj gostiju, cijene, a opet sve ostalo je tu. U nastavku vam pišemo o ključnim razlikama, a vi odlučite jeste li više osoba za avgust ili septembar.

4 velike razlike između odmora u avgustu i septembru

Ima li vrućine?
Učestalo pitanje svakog ljeta u Crnoj Gori. Odgovor koji ćete dobiti u avgustu, drugačiji je od onog iz septembra. Evo podataka: U Petrovcu, temperatura u avgustu 2018. godine se kretala od 29 do 35 stepeni Celzijusa. Veoma toplo, ali ovog ljeta smo ipak “počašćeni” nižim temperaturama, koje inače idu i preko 40 stepeni Celzijusa. Predviđena temperatura za septembar 2018. godine će se kretati od 21 do 29 stepeni Celzijusa. Za mnoge idealna temperatura. Dovoljno toplo za plažu, kratke rukave, dok su večeri prijatno svježe za miran san i kvalitetan odmor.

Ima li gužve?
Drugo učestalo pitanje se odnosi na broj turista koji borave u Crnoj Gori. I još jednom razlika je velika uporedimo li podatke za avgust 2017. godine i septembar iste godine. 581.000 posjeta u hotelima i privatnom smještaju tokom mjeseca avgusta 2017. godine. Sa druge strane 216.000 posjeta u hotelima i privatnom smještaju tokom septembra iste godine.

Ima li gužve 2?
“Druga gužva” je ona u hotelima. Poučeni prethodnim pokazateljima, naslućujete odnos? Ukoliko tražite smještaj na veb sajtu Booking.com za tročlanu porodicu tokom jedne sedmice u avgustu, možete (kao mi) naići na 85% popunjenosti i svega 58 ponuda. Za istu pretragu u septembru dobili smo 231 ponudu!

Šta zaključujemo?
Zaključujemo ono što je karakteristično za sve prethodne ljetnje turističke sezone u Petrovcu i Crnoj Gori uopšte.
“Avgust je mjesec za one koji žele da “žive gužvu”, vrelinu i ljetnje izlaske u primorskim gradovima. Septembar je mjesec za one koje žele da se odmore, fizički i umno.”

U septembru su temperature niže, zato možete više vremena provoditi vani, u šetnji, na plažama, bez straha da ćete “izgoriti” na suncu i biti ošamućeni. Temperatura je idelana, što posebno znači ukoliko dolazite sa djecom. Manje gužve u gradu, na putevima, znače manje stresa u septembru, više vremena za odmor kakav ste planirali. Manje gužve u hotelima znače više ponuda po povoljnijim cijenama, pa finansijski možete priuštiti duži odmor u kvalitetnom smještaju.

Jul 25 2018

2 savjeta za obilazak Crnogorskog primorja

Jan 22 2018

Crna Gora odgovara na pitanja

Sep 03 2018

Velika plaža Ulcinj

Feb 15 2018

Kotor i Perast u jednom dahu

Mar 15 2018

Nacionalni Parkovi Crne Gore

Prijava za Newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.