Eleven
2 savjeta za obilazak Crnogorskog primorja

2 savjeta za obilazak Crnogorskog primorja

Promjeni / otkaži rezervaciju
Dolazak
Odlazak
Broj gostiju
Promo code

Broj gostiju

Odraslih
Djece
Potvrdite
Jul 25 2018

2 savjeta za obilazak Crnogorskog primorja

Koliko kilometara ima crnogorska obala?
- 108 kilometara.
Samo toliko?
- Samo.
Pa to se obiđe za čas?
- Tehnički 3 časa.
Ni to nije puno.

mapa

Reklo bi se zaista da po svojoj dužini crnogorska obala ne nudi mnogo. :) Međutim, dužina obale od 108 kilometara je zaista varljiv podatak. Ukoliko pogledate mapu primorja detaljnije, vidjećete da se na tom prostoru nalazi veliki broj malih primorskih gradova i lokalnih plaža. Da budemo precizniji na ovih 108 kilometara (ne računajući vožnju Bokokotorskim zalivom koji je prepun malih mjesta koje itekako vrijedi posjetiti) nalazi se 7 gradova, Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva, Petrovac, Bar i Ulcinj. Pored njih ističe se 5 popularnih primorskih mjesta, Bečići, Sveti Stefan, Sutomore, Dobre Vode, Ada Bojana. Plaža ima toliko da ih nije jednostavno pobrojati, ali neke od popularnih su: Mirišta, Žanjice, Oblatno, Plavi Horizonti, Jaz, Kamenovo, Drobni Pijesak, Perazića do, Lučiće, Kraljičina plaža, Velika Ulcinjska plaža. Dodajte na to 3 popularna ostrva, Sveti Nikola ispred Budve, Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe kod Perasta, i onih 108 kilometara obale počinje da izgleda drugačije.

Kad imamo sve ovo u vidu, postavlja se pitanje kako najefikasnije obići sve ove ili dio lokacija koje smo pomenuli?

Ključ je u izboru lokacije i prevoznog sredstva.

Ukoliko želite da istražujete čitavu obalu u jednodnevnim izletima, najmanje vremena u putu ćete provesti ukoliko ste smješteni u nekom od gradova koji se nalaze na sredini obale. Tako ćete najbrže doći do gradova, plaža, restorana na jednoj i na drugoj strani obale.
Upravo tu se nalazi Petrovac. Ukoliko pogledate mapu još jednom vidjećete da se Petrovac nalazi približno na sredini obale. Od Petrovca do Ulcinja je razdaljina 48 kilometara, a od Petrovca do Herceg Novog 62 kilometara. Budva, Bečići, Rafailovići su takođe u ovoj središnjoj zoni obale, međutim kada se vratite u Petrovac, u vaš smještaj, nakon čitavog dana obilaska plaža, restorana, vjerujemo da je prijatnije imati određeni mir, odmor za naredni dan kada čekaju nove lokacije koje ste planirali da posjetite. Petrovac ima šarm malog gradića koji nudi taj mir, a u našem hotelu Eleven to svakako možete imati jer smo blago udaljeni od centra grada, okruženi maslinama, sa pogledom na more i okolne borove šume.

Kad je u pitanju prevozno sredstvo, na raspolaganju su vam 3 opcije: autobus, taksi, auto.
Naša preporuka je auto. Taksijem biste imali fleksibilnost i udobnost kao u sopstvenom vozilu, ali biste platili više nego što biste imali troškova za rent a car. Autobus bi bio znatno jeftiniji, ali biste izgubili komfor, pa ovu opciju nikako ne preporučujemo.


Došli smo do kraja :) Sada znate koje su najpopularnije tačke na crnogorskom primorju, iz kojeg grada ih obilaziti i na koji način.

Mi vam želimo dobrodošlicu!

Apr 22 2019

Petrovac u Septembru

Jan 22 2018

Crna Gora odgovara na pitanja

Sep 03 2018

Velika plaža Ulcinj

Feb 15 2018

Kotor i Perast u jednom dahu

Mar 15 2018

Nacionalni Parkovi Crne Gore

Prijava za Newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.