Eleven
Velika plaža Ulcinj

Velika plaža Ulcinj

Promjeni / otkaži rezervaciju
Dolazak
Odlazak
Broj gostiju
Promo code

Broj gostiju

Odraslih
Djece
Potvrdite
Sep 03 2018

Velika plaža Ulcinj

Prije priča o Velikoj plaži u Ulcinju, gusarima i legendi ovog grada, podsjećamo vas da je naš hotel u Petrovcu udaljen samo sat vremena vožnje od Ulcinja, što je idealno za sve vas koji za vrijeme vašeg odmora u Crnoj Gori želite otići do primorskih gradova, plaža, ostrva, restorana na obali mora.

 

Brazil ima Copacabanu, Crna Gora ima Veliku plažu u Ulcinju.

Nije slučajnost uporediti poznatu brazilsku plažu sa Velikom plažom s obzirom na to da mnogi kažu "Copacabana" kada razmišljaju o Velikoj plaži. Duga je 12500 metara i zbog toga je najduža plaža na Jadranskom moru. Priroda je "prosipala" sitni pijesak po cijeloj dužini, a mali valovi padaju jedan po jedan na udaljenosti od nekih 100 metara od obale (udaljenost kojom možete pješačiti u moru dok voda ne dosegne do vaših ramena). Plaža poput Velike u Ulcinju nije mjesto za one koji vole mnogo plivati, jer morate doslovno pješačiti 100 metara da biste došli do veće dubine. Sa druge strane, u Crnoj Gori nećete naći veću, pogodniju plažu za ljetne sportove u plićaku i na pijesku, romantičnu šetnju uz zalazak sunca i za okupljanja oko logorske vatre.

Ipak, ne možemo Ulcinj samo identifikovati sa Velikom plažom, jer Ulcinj ima Stari grad koji potiče iz 12. vijeka (iako je najstariji dio grada srušen u zemljotresu 1444.). Ulcinj ima i najveću fabriku soli u bivšoj Jugoslaviji s rekordnom proizvodnjom soli od 44.000 tona godišnje.

Što bi bio grad bez barem jedne legende? :) Poznata je čuvena priča u Ulcinju da je Servantes bio naseljen u Ulcinju, a kasnije je pisao o djevojci "Dulcinea", o kojoj je sanjao kao zatvorenik. Dugo je Ulcinj bio utočište gusarima. Njihov zapovjednik Utudž Alija bio je noćna mora trgovačkih brodova u Sredozemnom i Jadranskom moru sve do 1657. godine, kada je turski zapovjednik Sulejman potopio gusarske brodove, dok je ogromna količina blaga ostala izgubljena u moru.

Svi volimo priče o gusarima, ali ovaj članak o Ulcinju zaključujemo jednom sunčanom informacijom, koja kaže da je ovo najsunčaniji grad u Crnoj Gori sa 2550 sunčanih sati godišnje.

Apr 22 2019

Petrovac u Septembru

Jul 25 2018

2 savjeta za obilazak Crnogorskog primorja

Jan 22 2018

Crna Gora odgovara na pitanja

Feb 15 2018

Kotor i Perast u jednom dahu

Mar 15 2018

Nacionalni Parkovi Crne Gore

Prijava za Newsletter
Prijavite se i saznajte prvi sve o našim promo ponudama.